pondělí 17. prosince 2007

Prozatimní prasečí stanovy

Žijeme ve věku prasete. Z historického hlediska jsou prasata nejvyšší třídou, kastou, která vládne světu. Jsou v politice, v médiích, ve vedení podniků. Jsou u koryt. Prase se má dobře, má mnoho nepopiratelných výsad a privilegií. Nemusí se mýt, žere, válí se, prosperuje. Proto jsme se i my, níže podepsaní, rozhodli přidat se k této úspěšné skupině. Hrdé a uvědomělé prase to dotáhne nejdál, proto se za to, že jsme prasaty, nestydíme a s hrdostí to dáváme na odiv.


I.


Touto listinou se zakládá Organizace svobodomyslných prasat.


II.


Za člena může být přijat každý, kdo se jako prase narodil či se jako správné prase chová, choval, chovati bude a je to o něm všeobecně známo.

Nové členy přijímá Velkoprase

Každý člen OSP budiž zván prasetem.


III.


Zasloužilé členy mohou Velkoprasata jmenovat Prasepány či Prasepaními. Prasepánem či Prasepaní se může stát ten, kdo se nejen baví ostatní prasata svou přítomností, ale také někdy aktivně pro ostatní prasata uspořádá nějaký chlív. Bysta na počest každého takového bude na věčné časy vystavena ve Svini slávy.


V.


Některá prasata jsou natolik dokonale zprasená, že jejich členství v OSP pozbylo smyslu, nemají proto právo na členství. Jedná se především o: vrcholné představitele politických stran, komunisty, polokomunisty a jejich křížence do 3. kolena (obzvláště soudruh Grebeníček), osoby mrtvé, zesnulé, nebo naprosto tuhé (Velkoprase může udělat vyjímku), nacisty, neo-nacisty, fašisty, krypto-fašisty, krypto-neo-hippie-fašisty, geneticky modifikované mopslíky, vesmírné lidi, voly, hovada a slepice.


VI.


OSP je vedeno 3 Velkoprasaty. Každé Velkoprase má funkční období půl roku, nemůže na tuto pozici kandidovat bezprostředně po skončení předchozího mandátu. Volba Velkoprasete, není-li výnosem Velkoprasete stanoveno jinak, probíhá aklamací, tedy hlasitým krkáním a boucháním do stolu.

Velkoprase je zodpovědné za fungování prasat, vlastní chlív a vůbec za celou zeměkouli. Musí hlavně dávat pozor, aby neumřela sranda.

Velkoprase může uspořádat i prasesoud, a to, pokud jsou vepři ve při.


VII.


Prase se chová k ostatním prasatům uctivě, zdraví je oslovením prase, vepři či chlíváku. Zvláště blízká a milá prasata můžeme oslovovati bravku či sviňe.

Žádné prase nesmí být bez svého svolení taháno za ocas.

Žádné komentáře: